Politika kolačića (Cookies)

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina internetskih stranica pohranjuje na uređajima putem kojih korisnici pristupaju internetu. Pohrana kolačića je pod potpunom kontrolom preglednika korisnika koji pohranjivanje kolačića može po želji omogućiti ili onemogućiti.


Kolačići nisu štetni i uvijek su vremenski ograničeni. Lijepa Bistrica koristi kolačiće za pružanje ugodnih web usluga, radi boljeg korisničkog doživljaja i statističkih podataka o posjetima internetskoj stranici Lijepe Bistrice. Pomoću kolačića internetska stranica pamti opcije i iskustva pojedinaca, a čime se štedi vrijeme i pregledavanje čini učinkovitijim i ugodnijim.


Neki kolačići su neophodni jer bez njih internetska stranica ne može pravilno funkcionirati, dok upotrebu ostalih kolačića (koji mogu, ako Vi to omogućite, spremati širok opseg podataka uključujući i osobne podatke poput Vašeg imena ili e-mail adrese) možete odbiti odnosno onemogućiti. Sve informacije koje kolačići prikupljaju se akumuliraju, anonimne su i ne dijele se s drugim subjektima.


Međutim, odbijanje odnosno onemogućavanje upotrebe pojedinih kolačića može uzrokovati nefunkcioniranje određenih sadržaja ili sposobnosti internetske stranice.


Postoji nekoliko vrsta kolačića:


Nužni kolačići – omogućuju korištenje nužno potrebnih komponenti za ispravno funkcioniranje internetske stranice. Bez tih kolačića usluge koje biste željeli koristiti na internetskoj stranici ne bi mogle ispravno raditi. Ovi kolačići se koriste za pohranu statističkih podataka o korištenju internetske stranice Lijepe Bistrice. 


Iskustveni kolačići – prikupljaju podatke o tome na koji način se korisnik ponaša na internetskoj stranici s namjenom poboljšanja iskustvene komponente internetske stranice (npr. koje sadržaje najčešće posjećujete na internetskoj stranici Općine). ovi kolačići ne prikupljaju osobne podatke pomoću kojih bi se moglo identificirati korisnika, već omogućuju ugodan doživljaj u korištenju internetske stranice.


Funkcionalni kolačići – omogućuju internetskoj stranici da pamti neke od Vaših odabranih opcija (npr. jezik, regiju i slično) i nudi napredne, personalizirane funkcije. Ti kolačići mogu omogućiti praćenje Vaših aktivnosti na internetskoj stranici.


Lijepa Bistrica koristi samo nužne kolačiće:

NazivTipOpis
laravel_sessionnužniSadrži referencu na sesiju pohranjenu na poslužiteljuinternetskog mjesta. Nijedan podatak nije pohranjen u korisnikovu pregledniku i ovaj kolačićmože se koristiti samo na trenutnom internetskom mjestu.


Lijepa Bistrica ističe da internetska stranica Lijepe Bistrice može sadržavati i sadržaj s drugih internetskih stranica (npr. video, slike, članke i slično). Za pregledavanje takvog sadržaja koriste se kolačići koje koriste spomenute internetske stranice, a ne internetske stranice Lijepe Bistrice. U tom slučaju je potrebno informirati se o politici zaštite osobnih podataka i o korištenju kolačića tih internetskih stranica.


Lijepa Bistrica napominje da kolačiće možete uvijek ukloniti odnosno isključiti njihovu upotrebu i na taj način ukloniti i svoju prepoznatljivost na internetu. Slično tome, većinu preglednika možete postaviti na način da ne pohranjuju kolačiće. Za detaljnije informacije o postavkama kolačića odaberite web-preglednik koji koristite (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera) te podesite postavke prema Vašim potrebama.


 

 

 

 

  • ·
  • ·
  • ·